Emitere facturi catre clienti diversi

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Emitere facturi catre clienti diversi

Mesajde Vasile Rusu » 04 Dec 2023

Buna seara! Am in asociatie clienti, persoane fizice, care au inchiriat diverse spatii ale asociatiei! De astazi, am observat ca nu mai pot emite facturi, in ordinea lor, catre aceste persoane fizice! Si, am observat ca am doua numerotari distincte de facturi, unele catre proprietari si unele catre clienti! As vrea sa merge in continuare cu numerotarea facturilor, indiferent ce si cui facturez! Sepoate? Am nevoie de ajutor in ascest sens! Adica eu vreau sa merg in continuare cu ICEM 0059, ......... Multumesc!
Fişiere ataşate
Emitere facturi.jpg
Emitere facturi.jpg (163.55 KiB) Vizualizat de 5918 ori
Vasile Rusu
 
Mesaje: 4

Re: Emitere facturi catre clienti diversi

Mesajde XiSoft » 04 Dec 2023

Avand in vedere ca, din 1 ianuarie 2024 va trebui sa transmitem toate facturile (emise catre perosane juridice) prin sistemul E-FACTURA, este important ca, toate facturile generate sa fie valide.

A fost introdusa numerotare separata pentru facturile de venit fiindca, erau sistuatii in care, eram in imposibilitatea de a genera facturi care sa aiba si numarul crescator si data cronologica.

De exemplu:
- facturile de intretinere (pentru aparamente cu bifa "se emite factura") le consideram ca se emit la data de afisare a listei (ex: 25 noiembrie)
- daca se face o listare inainte (ex: chiar si un test - in 10 noiembrie) se va aloca si numarul facturii (ex: F 001 - cu data de 25 noiembrie)
- daca dupa aceasta listare introducem o factura de venit, se va aloca un nou numar (ex: F 002) dar care va fi cu data curenta (ex: 11 noiembrie)
ceea ce este gresit

Pentru a putea lista oricand si facturile si a putea si sa introduceti oricand facturi de venit - am ales sa punem numerotare separata.

Nu este nici o problema sa aveti doua numerotari pentru facturi (ex: ca si cum o firma ar avea doi "agenti" care au fiecare cate un facturier)
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1083

Re: Emitere facturi catre clienti diversi

Mesajde Vasile Rusu » 05 Ian 2024

Buna seara. Am inteles acest lucru cu facturile, dar acum am o alta problema cu facturile pe care le emit catre spatiile comerciale de la parterul blocului, facturi care trebuie trimise in spv prin e-factura. Nu stiu, nu inteleg cum as putea face acest lucru, sau cum m-ar putea ajuta programul Bloc Manager Net! Sau trebuie sa folosesc altceva, alta aplicatie pentru aceasta, ceea ce mi se pare aiurea. Adica sunt generate facturile in Rapoarte la Note de plata si facturi si , ... de aici cum sa fac cu ele sa le trimit in SPV? Multumesc!
Vasile Rusu
 
Mesaje: 4

Re: Emitere facturi catre clienti diversi

Mesajde Alin.ceausescu » 06 Ian 2024

Se trimit automat.
Alin.ceausescu
 
Mesaje: 91

Re: Emitere facturi catre clienti diversi

Mesajde Vasile Rusu » 06 Ian 2024

Alin.ceausescu scrie:Se trimit automat.

Nu se trmit automat, asta este problema. Softul mi-a trimis automat doar 2 facturi de chirie pentru 2 persoane jurdice, altele decat spatiile comerciale de la parterul bloculu, dar pentru celelalte persoane juridice (magazinele de la parterul blocului) sunt emise facturile in capitolul "Note de plata si facturi" si, acestea nu sunt trimise automat! Multumesc pentru ajutor!
Vasile Rusu
 
Mesaje: 4

Re: Emitere facturi catre clienti diversi

Mesajde XiSoft » 07 Ian 2024

Pe scurt, facturile se trimit automat.

Trimiterea se face cu un "decalaj" de 3 zile (fata de data emiterii sau data introducerii) pentru a evita pe cat posibil situatia in care, utlizatorul emite o factura, se incarca factura in sistemul E-FACTURA (ajunge in softul de contabilitate al clientului) iar apoi se face o corectie si este nevoie sa trimitem alta.

Deci, cele 3 zile se calculeaza asa:
- de la DATA FACTURII (deci, daca data facturii este in viitor, se va trimite la 3 zile de la data facturii) SAU
- de la DATA INTRODUCERII in sistem daca, data facturii este "in trecut"; am pus aceasta conditie pentru a evita situatia in care, se introduce o factura cu data din trecut si este trimisa imediat (fara sa mai avem cele 3 zile pentru a putea face corectii)

In cazul facturilor pentru intretinere (la care va referiti dumneavoastra):
- trimiterea se face DUPA INCHIDEREA LUNII (cat timp luna nu este inchisa - presupunem ca - se mai pot face modificari)
- data facturii se considera DATA AFISARII listei de plata
- aceeasi idee dupa cum spuneam mai sus: daca puneti data afisarii IN TRECUT, se vor considera 3 zile de la data inchiderii efective
- pentru a evita situatia in care se depasesc cele 5 zile prevazute de lege - data afisarii ar trebui sau sa coincida cu data inchiderii efective a lunii (cum ar fi normal) sau sa fie IN VIITOR
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1083


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET