Fond rulment

Discuţii despre modul de utilizare al programului BlocManagerNET

Fond rulment

Mesajde Filoteanu Andrei » 12 Ian 2024

Buna ziua ,
Va scriu din calitate de administrator si precizez că sunt nou in acest domeniu.
Am preluat o asociație și am constatat că valoarea fondului de rulment este doar scriptică nu și fizica .Acum muuuuulti ani administratorul din acea perioadă a decedat și toate sumele aferente asociatiei le avea depuse într-un cont personal și nu într-un cont al asociației (asociația nu avea cont bancar) iar locatarii nu au mai recuperat banii de la fiica administratorului invocând diverse. Administratorul ce a preluat gestiunea la acea vreme a preluat fondul de rulment așa cum era pe hartii , nu și fizic si așa s-a menținut până astăzi ...este vorba aprox 17000 ron pe hârtie dar fizic sunt 0 Ron . Cum trebuie sa procedez fara să am probleme pe viitor ?
Mulțumesc
Filoteanu Andrei
 
Mesaje: 1

Re: Fond rulment

Mesajde XiSoft » 15 Ian 2024

Din cate inteleg vorbim despre o LIPSA in gestiunea asociatiei (sau cel putin, presupunem ca ar fi)
Ideea ar fi sa initializati asociatia "normal" si sa puneti toate soldurile care AR TREBUIE SA FIE (inclusiv soldul fondului de rulment)

Daca este intr-adevar o lipsa (poate fi mai mica sau mai mare decat soldul fondului de rulment) creati un fond (ex: Fond lipsa gestiune) in care sa puneti diferenta respectiva pentru echilibrarea balantei. Ulterior, puteti sa hotarati ce sa faceti cu soldul fondului respectiv (ex: sa colectati bani ca sa acoperiti lipsa)

Aveti pe site-ul nostru in sectiunea AJUTOR, INTREBERI FRECVENTE, ADMINISTRATOR - intrebarea 7 - un articol detaliat in acest sens:
https://www.xisoft.net/faq.php?tip=1
XiSoft
Site Admin
 
Mesaje: 1083


Înapoi la Utilizare BlocManagerNET